A felelős műszaki vezető az, aki minden olyan építkezésen tevékenykedik, amelyet engedély alapján készítenek. Az építési munkaterületen végzett folyamatokat, munkákat az Építési törvényben meghatározott felelősséggel irányító személy. A felelős műszaki vezető feladata, hogy a vállalkozók, kivitelező építési szerződésében vállalt építőipari kivitelezési tevékenységét irányítsa.

A felelős műszaki vezető jelen van egy családi ház építésénél, vagy egy meglévő épület tartószerkezeti elemeit érintő felújításnál is.
A kivitelezést csak megfelelő jogosultsággal rendelkező felelős műszaki vezető irányíthatja.

Az ALN által biztosított felelős műszaki vezetés:

  • Mi biztosítjuk ügyfeleinket, hogy az általunk felügyelt kivitelezés, felújítás az előírásoknak megfelelően történik.
  • Tevékenységi körünkbe tartozik továbbá az építési terület átvétele és átadása, őrzése, az építési napló kezelése
  • Felelősséget vállalunk a munkafolyamat megszervezésében, annak lebonyolításában, a megfelelő körülmények biztosításában – utalva itt a munkavédelmi-egészségügyi előírásokra is.
  • Feladataink közé tartozik az is, hogy minőségi vizsgálatokat és mintavételeket végezzünk, és a műszaki feladatokat meghatározzuk és irányítsuk – akár az építtetővel, akár a helyszíni képviselőjével.
  • Az azonnali intézkedést igénylő építési műszaki feladatok meghatározása és irányítása is a felelős műszaki vezető dolga.
  • Az átadás-átvételi eljárásban és a használatbavételi engedélyezési eljárásban való közreműködés is a mi feladataink közé tartozik.

Ha arra vágyik, hogy családi háza biztonságosan legyen kivitelezve, és plusz kiadások nélkül épüljön fel, kérem keressen fel minket bizalommal!